U organizaciji Privredne komore Beograda i Ekonomskog instituta Beograd (kao izdavača), 22.12.2016. godine, održan je razgovor o knjizi prof. dr Milana R. Milanovića „EKONOMIJA I POLITIKA AGRARNOG RAZVOJA – autorska hronologija (1976-2016)“.

Uz prisustvo brojnih stručnjaka, predstavnika institucija i naučnih asocijacija, pored domaćina (direktora Instituta i izvršnog direktora Komore), o ovoj vrlo zanimljivij knjizi, tematski raznovrsnog i kompleksnog sadržaja, najpre su govorili ugledni profesori recenzenti knjige (Z. Njegovan, V.Grbić, S.Stevanović, M.Ševarlić).

Sadržaj knjige je izazvao veliko interesovanje prisutnih, tako da su svoja zapažanja o knjizi i njenom autoru iznosili i drugi prisutni profesori i naučni radnici (D.Manojlović, G.Rikalović, M.Mirić, P.Petrović), kao i još neki dugogodišnji poznanici, prijatelji i kolege autora.

Uz isticanje autorove doslednosti u stavovima, raznovrsnosti obrađivanih tema i visokog kvaliteta njegovih radova, više govornika je ukazalo na razvoj njegove naučno – istraživačke i profesorske karijere, neobične i zanimljive, od početaka u privrednim asocijacijana i prvog objavljenog članka iz 1976, preko dvadesetogodišnjeg rada na rukovodećim poslovima u državnim organima, sve do decenijskog perioda zrelijih profesorskih i publicistički plodnih godina na Megatrend („Džon Nezbit“) univerzitetu.

© COPYRIGHT | MEGATREND UNIVERZITET

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: